Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Amazon готує домашнього робота з потужним штучним інтелектом

6:33 pm, 13 Травня, 2023

Amazon працює над секретним проектом під кодовою назвою Burnham — це буде вдосконалена версія робота Astro з «інтелектуальним і розмовним голосовим інтерфейсом», пише Business Insider з посиланням на власні джерела.

Удосконалений Astro на базі Burnham працюватиме з великими мовними моделями та іншими передовими алгоритмами ШІ - це допоможе машині освоїтися в контексті побуту сім'ї та діяти відповідним чином. Програмна платформа запам’ятовує, що бачила і засвоїла, і може згодом брати участь у діалозі з власником.

Наприклад, робот зможе розпізнати конфорку, що горить на плиті, або відкритий кран, знайти в домі господаря і повідомити йому про це. Машина зрозуміє, коли людина впаде і за необхідності зв’яжеться зі службами екстреної допомоги. Робот допоможе знайти у квартирі зниклі ключі, простежить, чи не залишено на ніч відчиненим вікно, і чи привела дитина друзів зі школи. Усі ці завдання тією чи іншою мірою вже можна вирішувати за допомогою пристроїв розумного будинку, але для цього потрібні кілька пристроїв і сценаріїв, а новий Astro зробить все самостійно.

В Amazon передбачили і можливість вирішення роботом і більш складних завдань. Наприклад, він виявляє на підлозі розбите скло, знає, що воно становить загрозу власнику і в пріоритетному порядку прибирає його, щоб ніхто не наступив на скло — по суті, виявляє проблеми і вирішує їх. Втім, для виведення продукту на ринок технологія Burnham ще не готова, і в Amazon визнають, що попереду ще багато роботи.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$64,054.71

3.09%

ETH

$3,061.00

2.13%

BNB

$560.11

3.57%

XRP

$0.51

4.65%

SOL

$143.81

2.67%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше