Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Американські розробники створили дрон-перехоплювач зі штучним інтелектом, що здатен збивати ворожі БПЛА

4:41 pm, 6 Жовтня, 2023

Американська оборонна компанія Anduril представила комплект дронів-перехоплювачів Anvil-M, які призначені для знищення ворожих безпілотників. Про це повідомляє ресурс C4ISRNET.

Anvil-M запускається із землі та підтримує зв’язок із пересувною базою Launch Box. Також БПЛА з'єднується з програмним забезпеченням управління та контролю Lattice на базі штучного інтелекту.

Інженери компанії Anduril розповідають, що новий безпілотник Anvil-M було створено з урахуванням «реальних бойових дій і відгуків клієнтів», тож він може ефективно шукати та знищувати дрони у категоріях «Група 1» і «Група 2» (до 250 г і до 2,5 кг — ред.).

Отримавши бойове завдання, дрони спрямовуються до цілі і вибухають. Водночас спеціальна базова станція з програмним забезпеченням на основі штучного інтелекту допомагає апаратам націлюватися і виконувати складні віражі, якщо вони потрібні для переслідування і перехоплення.

«Ми розробили Anvil-M для забезпечення повітряного стримування і перехоплення ворожих дронів, які іноді не просто збити», — заявив старший віцепрезидент Anduril і генерал армії США у відставці. — «Безпілотні загрози будуть продовжувати розвиватися, як і наші можливості, оскільки Anduril буде швидко робити кроки для відбиття подібних небезпек».

Міністерство оборони США дедалі більше занепокоєне з приводу загроз з боку ворожих БПЛА і терміново шукає засоби протидії дронам. Навіть звичайні цивільні дрони можуть нести загрозу, якщо їх переобладнати під військові цілі, а це означає, що потрібні ефективні засоби для їхнього знищення.

Нагадаємо — Пентагон визначився, який бойовий робот очолить безпілотну військову систему США. Пальму першості отримав пристрій від HDT Global — WOLF-X.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$66,035.61

-1.27%

ETH

$3,061.10

-1.78%

BNB

$572.30

-0.88%

XRP

$0.51

-2.71%

SOL

$168.63

-2.52%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше