Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Американський технологічний стартап розробить революційний ШІ-чип для ефективного ведення бойових дій та кібератак

7:02 pm, 1 Березня, 2024

Американський технологічний оборонний стартап Pacific Defense Strategies Inc. уклав контракт із ВМС США на розробку універсального датчика для ведення радіоелектронної боротьби з підтримкою штучного інтелекту і машинного навчання. Такий пристрій знадобиться для ведення електронної та кібервійни, інформує Military aerospace.

Інженери повинні представити проект універсальної сенсорної платформи для стратегічної та розподіленої автономної кіберелектронної та радіоелектронної війни з можливістю установки на різні платформи. Датчик буде створено в рамках проекту, що визначає для американських військових стандарти апаратного і програмного забезпечення відкритих систем, — CMOSS (CMOSS — скорочення від C5ISR/Electronic Warfare Modular Open Suite of Standards, — ред.).

У Pacific Defense Strategies Inc. зазначили: впровадження ШІ допоможе датчику працювати в умовах активації засобів РЕБ противника. Також йому будуть не страшні створювані перешкоди або нестабільна робота радіочастот.

Пристрій також працюватиме на придушення сигналів, які приймає і надсилає ворожа техніка. Чип отримає інтелектуальний користувацький вебінтерфейс для планування місій. Військові сподіваються, що сенсор буде застосовано у рамках загального командування, контролю і для підвищення ситуаційної обізнаності.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$65,236.74

0.49%

ETH

$2,951.78

-1.00%

BNB

$567.97

-2.37%

XRP

$0.52

1.27%

SOL

$157.94

2.89%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше