Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Австралійські вчені знайшли спосіб захисту від розумного робота пилососа

2:28 pm, 6 Квітня, 2024

Австралійські вчені розробили новий тип камер для роботів, який забезпечує збереження конфіденційності, обробляючи і спотворюючи візуальну інформацію до її цифровізації настільки, що зображення стають невпізнанними.

Це відкриття стало можливо дякуючи дослідникам з Університету Сіднея і Технологічного університету Квінсленда, і було спрямоване на посилення приватності в епоху, коли будинки і робочі місця дедалі частіше оснащують «розумними» пристроями, як-от роботи-пилососи і дрони для доставки, що постійно записують відео та роблять знімки довкілля.

Спотворені зображення можуть використовуватися роботами для виконання їхніх функцій, але при цьому вони не містять достатньо інформації для порушення приватності. Адам Тарас, один з авторів дослідження, підкреслив, що смарт-пристрої не повинні ставати інструментами стеження. Особливість запропонованого підходу полягає в тому, що обробка зображень відбувається на оптичному та аналоговому рівнях електроніки камери, що робить зображення захищеними від хакерських атак ще до їх цифровізації.

Такі камери можуть знайти застосування в різних галузях, де важливі конфіденційність і безпека, включно зі складами, лікарнями, заводами, школами та аеропортами. Дослідники також планують створити фізичні прототипи камер, щоб продемонструвати роботу технології на практиці.

Професор Ніко Зюндерхауф, заступник директора Технологічного університету Квінсленда, висловив сподівання на те, що новий дизайн сенсорів буде впроваджено в промисловість і він знайде широке застосування. Дослідження, опубліковане в журналі Journal of Responsible Technology, підкреслює важливість розробки технологій робототехніки, які враховують законні побоювання користувачів з приводу своєї конфіденційності.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$64,102.89

0.67%

ETH

$3,149.75

0.36%

BNB

$588.07

0.27%

XRP

$0.53

1.08%

SOL

$152.54

4.80%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше