Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Bloomberg: хакери з росії об'єдналися з ХАМАС для запуску кібератак на Ізраїль

4:44 pm, 10 Жовтня, 2023

Проросійська група хакерів Killnet оголосила про планування кібератак на всі ізраїльські урядові системи. Зловмисники повідомили, що здійснюватимуть DDoS-атаки, що перевантажують веб-сайти трафіком. Детальніше про це розповіли журналісти видання Bloomberg.

Представники угрупування заявили, що покладають відповідальність за кровопролиття на Ізраїль і звинуватили країну в підтримці України. Хакери Killnet повідомили, що їм вже вдалось на деякий час вивести з ладу ізраїльський урядовий сайт і сайт агентства безпеки «Шин-Бет».

Тим часом «Анонімний Судан» — хакерська група, яку експерти з кібербезпеки пов’язують з рф, — заявила про свою підтримку «палестинського опору» і взяла на себе відповідальність за атаки на сайт газети Jerusalem Post. «Очевидно, що інші російські хактивісти активно підтримують ХАМАС у їхній війні проти Ізраїлю», — сказав експерт з розвідки загроз у кіберпросторі Маттіас Волен.

Десятки інших кіберзлочинців з росії заявили, що вони здійснюють хакерські атаки на ізраїльську інфраструктуру, націлюючись на сайти, пов’язані з електростанціями і системами попередження про ракетну атаку. Фірма з кібербезпеки Group-IB заявила, що хакерська група AnonGhost зламала додаток для мобільних телефонів, який використовується для оповіщення ізраїльтян про ракетну загрозу. Хакери скористалися вразливістю додатку, щоб вставити фальшиві повідомлення з такими фразами, як «смерть Ізраїлю» і «ядерна бомба наближається», а також зі свастикою. Group-IB стверджує, що після цього додаток було видалено з Google Play Store, де його завантажили 1 мільйон разів.

Нагадаємо — у мережі з’явилась теорія, що розвідка Ізраїлю пізно відреагувала на атаку ХАМАС через те, що палестинські бойовики користуються технікою Huawei. За словами користувачів та деяких спеціалістів, смартфони Huawei складно прослуховувати. Після того, як Google та інші IT-гіганти США заборонили Huawei використовувати у смартфонах та планшетах свої сервіси, китайська компанія розробила власні аналоги іноземних програм. Причому нові сервіси не захищені від злому китайських спецслужб.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,385.44

-1.06%

ETH

$3,066.45

-1.82%

BNB

$590.21

-0.22%

XRP

$0.54

0.86%

SOL

$153.54

-0.78%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше