Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Британський вчений Рассел попередив про ризик загибелі людства через розвиток штучного інтелекту

11:26 am, 14 Травня, 2023

Британський вчений Стюарт Рассел заявив, що штучний інтелект, який здатний вирішувати будь-які інтелектуальні завдання, може стати причиною загибелі людства. Про це він повідомив в інтерв'ю Times.

За його словами, люди в процесі розробки ШІ «домоглися прогресу, якого самі не очікували».

«Як зберегти владу над сутностями, які сильніші за вас? Якщо у вас немає відповіді, припиніть дослідження», — заявив він. Рассел вочевидь розуміє про що каже — він один з найвідоміших англійських вчених, що займаються питаннями ШІ. Расселом було опубліковано понад 100 статей з широкого кола проблем штучного інтелекту. Він також є автором книжок Use of Knowledge in Analogy and Induction та Do the Right Thing: Studies in Limited Rationality (написана у співавторстві з Еріком Вефолдом — Eric Wefald), та Artificial Intelligence: A Modern Approach (написана у співавторстві з Пітером Норвігом — Peter Norvig).

Раніше повідомлялося, що депутати Європейського парламенту розглянуть закон про штучний інтелект, у якому пропонується запровадити нові правила прозорості та управління ризиками для подібних систем у Європі.

Проект переговорного мандата щодо перших в історії правил для штучного інтелекту ухвалили Комітет із внутрішнього ринку і Комітет із громадянських свобод, за проголосували 84 депутати, проти — 7, ще 12 утрималися.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$64,331.71

0.17%

ETH

$3,143.37

-0.41%

BNB

$611.27

0.83%

XRP

$0.53

0.61%

SOL

$143.90

-2.39%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше