Підписуйтеся на наш телеграм канал!

ChatGPT допоміг британській студентці домогтися скасування штрафу за паркування

10:16 am, 2 Квітня, 2023

Влада британського Йорка виписала місцевій студентці Міллі Хоултон (Millie Houlton) штраф за неправильне паркування, який вона успішно оскаржила за допомогою заснованого на ШІ чат-бота ChatGPT.

Штраф у £60 ($ 74) був виписаний абсолютно недоречно — у Міллі на той момент було велике навантаження в рамках навання: дівчина вчиться на останньому курсі Йоркського університету Сент-Джон.

Тож вона, за її власними словами, вже хотіла сплатити штраф і не витрачати час і сили на складання листа, щоб опротестувати його. Однак покарання було накладено явно неправомірно — студентка оплатила паркування на своїй вулиці на два роки наперед. Намагатися сформулювати свою позицію для офіційного відомства для неї було занадто важко, ось вона і вирішила позвати на допомогу штучний інтелект.

Компанія OpenAI, яка розробила ChatGPT, попереджала користувачів, що система іноді дає правдоподібні, але неправильні або безглузді відповіді, проте дівчину це не зупинило. Вона повідомила ШІ всі дані: де і коли це сталося, чому це було неправильно, «і за лічені хвилини він повернувся з ідеально складеною персоналізованою відповіддю». У відповіді йшлося про те, що вона є студенткою, що в неї на два роки наперед оплачений дозвіл, і вона не збиралася паркуватися там, де це заборонено. У результаті міська влада скасувала штраф.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$65,089.76

-2.46%

ETH

$3,204.25

-1.05%

BNB

$601.48

-0.73%

XRP

$0.53

-3.54%

SOL

$154.40

-2.76%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше