Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Google непомітно створює гігантську мережу для відстеження будь-яких Android-пристроїв

9:30 pm, 22 Січня, 2023

Ентузіаст Куба Войцеховськи виявив в Android код для нового програмного інструменту із секретною назвою «Grogu». За своїм функціоналом це Bluetooth-трекер, який використовує технологію Ultra Wide Band для встановлення пасивного контакту з різними гаджетами поблизу. Вона є у флагманських пристроях на зразок смартфонів Pixel 6 Pro та 7 Pro, але практично не застосовувалася — донедавна.

Паралельно програміст Мішаал Рахман з компанії Esper повідомив про появу в API Fast Pair нової опції під назвою «локатор тегів». Вона призначена для впровадження в софт для Android функцій сканування сторонніх пристроїв через Bluetooth. Це дозволить гаджетам збирати інформацію один про одного без відома користувачів і, що важливіше, без використання основних систем зв’язку.

Це означає одне — по суті, Google створює альтернативу AirTag і Tile, глобальну систему визначення місцезнаходження різних пристроїв на базі Android через Bluetooth. Якщо планшет у багажі пасажира літака помилково буде відправлений в інший аеропорт, то будь-хто, хто пройде повз нього з Android-смартфоном у кишені, отримає сигнал і місцезнаходження гаджета з’явиться в загальній системі.

З урахуванням масштабів поширення Android-пристроїв у світі, це відкриває для Google нові можливості для збирання персональної інформації.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,741.27

5.92%

ETH

$3,054.00

5.44%

BNB

$556.52

5.12%

XRP

$0.51

7.38%

SOL

$142.28

9.55%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше