Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Google розробляє універсальний штучний інтелект, що повністю замінить фізичну працю людей

3:54 pm, 9 Жовтня, 2023

Google DeepMind разом із 33-ма дослідницькими установами працюють над створенням універсальної системи штучного інтелекту, здатної працювати з різними фізичними роботами й виконувати безліч завдань. Проект назвали Open-X Embodiment.

Провідний інженер-програміст Google Robotics Паннаг Санкеті, зазначив: «Роботи відмінно справляються зі спеціалізованими завданнями, але погано адаптуються до нових умов. Зазвичай для кожного завдання, робота й оточення потрібно навчати окрему ШІ-модель».

Проект створення універсального ШІ зосереджується на двох ключових компонентах: наборі даних, що містить інформацію про різні типи роботів, і сімействі великих мовних моделей, здатних передавати навички для широкого спектра завдань. Дані моделі були протестовані в робототехнічних лабораторіях на різних типах роботів і продемонстрували чудові результати у порівнянні зі звичайними методами навчання.

Так ШІ-модель RT-1-X було протестовано на різних завданнях у п’яти дослідницьких лабораторіях на п’яти роботах. Порівняно зі спеціалізованими моделями, розробленими для кожного робота, RT-1-X показала на 50% успішніші результати у завданнях з переміщення об'єктів і відчинення дверей.

Дослідники розглядають можливість інтеграції здобутих досягнень з інноваціями моделі RoboCat від DeepMind. Крім того, команда представила публіці набір даних Open X-Embodiment і скорочену версію моделі RT-1-X.

Санкеті підсумував: «Ми сподіваємося, що надання даних і моделей прискорить дослідження. Майбутнє робототехніки залежить від навчання роботів один від одного і, що ще важливіше, дає змогу дослідникам вчитися один в одного».

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$61,383.20

0.77%

ETH

$2,926.66

0.28%

BNB

$597.98

0.71%

XRP

$0.50

-1.01%

SOL

$144.77

-0.51%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше