Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Хакер перевів 1 мільйон вкрадених коштів засновнику криптовалюти Ethereum

3:57 pm, 9 Червня, 2022

Згідно інформації компанії PeckShield, що займається питаннями безпеки криптоактивів, зловмисник, який вкрав 20 мільйонів токенів Optimism (OP), надіслав 1 мільйон з цих коштів на гаманець співзасновника Ethereum Віталіка Бутеріна.

Наразі не зрозуміло, чому 1 мільйон ОР ($874000) надіслали саме Бутеріну. Аналітики дотримуються думки, що це були в основному неліквідні на децентралізованих біржах токени, тому продати їх за велику суму шахраї просто не змогли б.

Раніше хакер отримав 20 мільйонів ОР через помилку крипто-провайдера Wintermute. Два тижні тому команда Optimism переказала токени Wintermute (це потрібно було для підготовки ОР до дропу), втім останні не змогли отримати доступ до токенів, тому що крипто-провайдер вказав неправильну адресу свого гаманця (надана мультисиг-адреса була на першому рівні Ethereum, а не на L2). У спробі розвернути L2-адресу їх випередив хакер, а доступ до токенів було втрачено.

Wintermute визнали свою помилку та пообіцяли викуповувати вкрадені токени Optimism кожного разу коли хакери будуть їх продавати. Для цього будуть використані резервні кошти компанії. Тим часом, для хакера запропонували посаду консультанта та грошову винагороду, якщо той погодиться повернути вкрадені токени. Так нещодавно розробники блокчейну Aurora виплатили «білому» хакеру $ 6 млн за те, що він допоміг запобігти крадіжці 70 000 ETH.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$70,425.95

0.41%

ETH

$3,578.30

-0.07%

BNB

$586.49

1.38%

XRP

$0.62

0.03%

SOL

$186.38

-0.15%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше