Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Хакера, що помер 9 років тому, звинуватили у викраденні мільйонів даних користувачів

11:17 am, 9 Липня, 2023

У мережі з’явились несподівані факти щодо атаки на сайт Ashley Madison у 2015 році та причетних до цього. Донедавна головним підозрюваним вважався 32-річний канадський програміст Джейсон Хансен, втім виявилось, що він покінчив життям самогубством ще у 2014 році, тобто за рік до атаки на сайт.

Сайт, який спеціалізувався на знайомствах для одружених людей, постраждав від однієї з найгучніших атак хакерів в історії. Хакери угрупування Impact Team зламали Ashley Madison і опублікували особисті дані мільйонів його користувачів, включаючи імена, адреси, електронні пошти і навіть сексуальні фантазії.

Це порушення безпеки спричинило величезний скандал та серйозні наслідки для багатьох клієнтів сайту, які опинилися під загрозою шантажу, викриття та навіть самогубства. За деякими даними, понад 30 людей наклали на себе руки через скомпрометовані дані.

Однак найбільш шокуючим відкриттям стало те, що головний підозрюваний в організації злому — Джейсон Хансен, помер за рік до кібератаки. Про це повідомив відомий журналіст та експерт з кібербезпеки Браян Кребс.

За словами Кребса, він отримав доступ до поліцейського досьє у справі Хансена, який був виявлений мертвим у своїй квартирі в Торонто 23 грудня 2014 року. Досьє також містило докази того, що Хансен був лідером хакерської групи Impact Team, яка взяла на себе відповідальність за злом Ashley Madison.

Журналіст з’ясував, що Хансен був майстром зі створення фальшивих онлайн-особистостей та використовував різні псевдоніми для своїх атак. Він також був пов’язаний з іншими злочинними діями, такими як поширення шкідливого ПЗ, крадіжка біткоїнів та шантаж. Кребс закликав поліцію продовжити розслідування справи про злом Ashley Madison і з’ясувати, хто саме перебував в угруванні Impact Team та видавав себе за вже мертвого Хансена.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$62,702.15

2.52%

ETH

$2,953.08

2.35%

BNB

$589.78

0.24%

XRP

$0.51

3.06%

SOL

$147.16

4.26%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше