Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Користувачі Facebook та Instagram платитимуть € 10 за відсутність реклами

2:23 pm, 31 Жовтня, 2023

Компанія Meta Platforms оголосила про запуск платної підписки, яка дасть змогу користувачам позбутися реклами в соціальних мережах Facebook і Instagram. Починаючи з листопада, вона буде доступна на території Євросоюзу за ціною в € 9,99 при оплаті через вебверсії платформ і € 12,99 для мобільних застосунків на Android і iOS (з урахуванням комісійних зборів під час проведення платежів через системи оплати Apple і Google).

Платна підписка призначена для розв’язання проблем, з якими американська компанія зіткнулася в Євросоюзі через зміну норм регулювання сегмента, пов’язаного з інтернет-рекламою. Фактично користувачам доведеться обирати між використанням соціальних мереж без реклами за гроші (водночас їхні дані не будуть використовуватися у рекламних цілях) або ж безплатно, але з рекламним контентом (у цьому разі користувачі дають згоду на обробку своїх даних).

У Meta вважають, що введення платної підписки дасть змогу компанії остаточно задовольнити вимоги конфіденційності, встановлені чинним у ЄС законодавством, включно із Законом про цифрові ринки та Загальним регламентом щодо захисту даних (GDPR).

«Ми поважаємо дух і мету цих європейських правил, що розвиваються, і прагнемо їх дотримуватися», — йдеться в повідомленні, опублікованому у блозі Meta.

У компанії зазначили, що для людей, які не захочуть оформляти платну підписку, нічого не зміниться, і вони зможуть взаємодіяти з платформами компанії, як і раніше. Що стосується платної підписки, то вона стане доступною повнолітнім користувачам у ЄС, європейській економічній зоні та у Швейцарії.

Спочатку оплата застосовуватиметься до всіх пов’язаних з основним акаунтів, однак з 1 березня наступного року за кожен додатковий обліковий запис стягуватиметься додаткова плата у розмірі € 6 для вебверсій соцмережі і € 8 для мобільних застосунків.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,581.33

-1.03%

ETH

$3,068.55

-2.52%

BNB

$593.95

0.29%

XRP

$0.54

0.17%

SOL

$155.33

0.98%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше