Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Китайський аерокосмічний стартап створив бойовий БПЛА, що перевершує найкращі американські дрони

3:36 pm, 12 Квітня, 2024

Китайська корпорація аерокосмічної науки та техніки (CASC) спільно з державною аерокосмічною та оборонною компанією КНР представили безпілотний бойовий літальний апарат (UCAV) CH-3D. Нова модель — еволюція більш раннього CH-3A, і охоплює кілька критичних оновлень, спрямованих на підвищення її операційних можливостей і продуктивності. Про це пишуть оглядачі Army Recognition.

CH-3D оснащений антенами SATCOM, що забезпечують розширені можливості зв’язку, необхідні для проведення віддалених операцій на великих відстанях. Ключове нововведення полягає у переході CH-3D на конфігурацію High Altitude, Long Endurance (HALE), подібну до американських безпілотників Global Hawk. Крім того, завдяки шасі, що забирається, CH-3D досягає більшої аеродинамічної ефективності, збільшуючи час польоту і розширюючи зону дії.

Дрон створено із застосуванням композитних матеріалів замість скловолокна. Розробники певні - це підвищить його міцність і водночас зробить непомітним для систем виявлення ворога.

Вдосконалення торкнулися також систем спостереження і цілевказівки — CH-3D оснащено модернізованою електрооптикою, яка забезпечує чіткіше зображення і більш точну інформацію про мету, що дуже важливо для виконання завдань розвідки, спостереження і рекогносцировки (ISR).

Нагадаємо — раніше китайська компанія DJI представила систему Dock 2, яка містить дрон Matrice 3D або 3TD, здатний автономно виконувати місії протягом шести місяців. Система призначена для автоматизації завдань, таких як фотографування, інспекція та дотримання безпеки.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,333.77

1.31%

ETH

$3,169.17

-0.89%

BNB

$597.61

0.34%

XRP

$0.52

1.75%

SOL

$135.38

-0.50%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше