Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Надшвидкий морський дрон-камікадзе Albatros-S від турецьких розробників зміг потопити 69-метровий корабель за декілька хвилин

4:09 pm, 9 Жовтня, 2023

В турецькому місті Мерсіна відбулось успішне випробування морського дрона-камікадзе Albatros-S, який розробила компанія ASELSAN. Зокрема, один Albatros-S зміг втопити судно-мішень з корпусом довжиною 69 метрів, яке буквально за кілька хвилин після ураження пішло на дно. При цьому із судна перед початком випробувань було вилучено залишки усіх горючих матеріалів, начебто із «турботою про екологію». Про це повідомляє Defence Express з посиланням на турецьке медіа SavunmaSanayiST.

Для спостереження за тим, як катер-камікадзе Albatros-S влучив у мішень, було використано Bayraktar TB2. Також було відпрацьовано формат застосування рою одразу із восьми одиниць Albatros-S.

Журналісти Defense Express додають, що це перший відомий проект турецьких катерів-камікадзе, який був доведений до етапу реалізації «в металі», та успішно пройшов випробування. Для проектування катера-камікадзе міг бути використаний актуальний зразок багатоцільового однойменного морського дрона, про існування якого було відомо ще у червні 2022 року.

Раніше ми інформували про те, що розробники Bayraktar анонсували виробництво нових надпотужних дронів. Ударний безпілотний літальний апарат Bayraktar Kızılelma і новий палубний БПЛА Bayraktar TB-3 були публічно презентовані компанією у 2022−2023 рр. Передбачається, що БПЛА таких типів будуть розгорнуті на універсальному десантному кораблі TCG Anadolu, який нещодавно увійшов до складу ВМС Туреччини.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$66,995.92

0.14%

ETH

$3,118.21

0.37%

BNB

$580.01

-0.19%

XRP

$0.52

-0.42%

SOL

$173.37

0.26%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше