Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Науковці NASA вперше продемонстрували новітню космічну станцію, яка працюватиме на Місяці

10:23 am, 9 Квітня, 2024

У NASA оголосили: модуль HALO (Habitation and Logistics Outpost) космічної станції Gateway, один з двох житлових елементів станції, де астронавти будуть жити, займатися наукою і готуватися до місій на поверхню Місяця, пройшов етап зварювання в італійському Турині.

Далі HALO пройде серію стрес-тестів на перевірку безпеки. Після успішного завершення майбутній дім для астронавтів вирушить до Гілберта, штат Аризона, де компанія Northrop Grumman завершить його остаточне оснащення перед запуском на місячну орбіту.

Gateway стане першою космічною станцією людства на місячній орбіті й важливим елементом місії Artemis, яка має повернути людей на Місяць для наукових відкриттів і прокласти шлях для перших людських місій на Марс.

Нагадаємо — українська ІТ-компанія, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг, розпочала співпрацю з NASA. Спеціалісти SoftServe розроблятимуть технології висадки на Місяць та створення місячних стартових майданчиків.

Також ми інформували, що вчені з Європейського космічного агентства (ESA) в рамках програми Terra Novae почали дослідження поверхні та надр Місяця — все для пошуку місць, де зможуть жити люди. Одним із важливих об'єктів дослідження стали лавові трубки — підземні структури, що утворилися в результаті вулканічної активності.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$66,212.20

3.64%

ETH

$2,993.11

1.24%

BNB

$578.54

0.43%

XRP

$0.52

2.06%

SOL

$161.74

8.20%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше