Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Науковці винайшли спосіб покинути Сонячну систему

5:19 pm, 2 Квітня, 2024

Вчені запропонували оптимальні маршрути для виходу космічного корабля з геліосфери, яка вважається межею Сонячної системи. Детальніше про це стало відомо з публікації IFLScience.

Геліосфера — це величезна бульбашка із заряджених частинок, створена Сонцем. Вона захищає Сонячну систему від космічного випромінювання. Визначити її точну форму складно, оскільки існують теорії, що вона на м’яч для регбі або навіть на круасан.

Дослідники пропонують направити космічний апарат через «хвіст» геліосфери, який вважається найкращим місцем для виходу в міжзоряний простір. Це дозволить отримати більш детальне розуміння природи геліосфери та побачити її ззовні. Попередні пропозиції щодо маршруту через 45 °C від передньої частини геліосфери виявилися не такими ефективними.

Наразі «Вояджер-1» і «Вояджер-2» — єдині космічні апарати, що перебувають у міжзоряному просторі та перетнули геліосферу. Вони знаходяться на відстані приблизно 24 млрд км від Землі, але не можуть виявляти плазмову активність Сонця або надавати додаткову інформацію про геліосферу.

Розраховано, що новий зонд, що дотримується рекомендованого маршруту, зможе подолати відстань до 60 млрд км і надалі досягти 150 млрд км протягом багатьох десятиліть. Така місія зможе працювати до 50 років, забезпечуючи цінні дані про геліосферу та міжзоряний простір, за умови, що NASA затвердить та профінансує проект.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$65,461.96

-0.59%

ETH

$2,949.59

-1.93%

BNB

$570.88

-2.11%

XRP

$0.52

-0.12%

SOL

$161.78

-0.52%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше