Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Названо криптовалюти, що опинились під загрозою знищення через уряд США

1:07 pm, 27 Червня, 2023

Радник президента Сальвадору з криптовалютних активів поділився власним прогнозом про те, яка доля очікує на ETH і XRP, якщо Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) доб'ється визнання активів цінними паперами. Популярний біткоїн-максималіст Макс Кейзер вважає, що у розпорядженні голови SEC Гері Генслера достатньо технічних і політичних інструментів для надання XRP і ETH статусу цінних паперів.

«Комісія з цінних паперів і бірж працює на банківський картель, займаючись рекетом в інтересах фінансових структур. Для досягнення мети вона готова посилатися на національну безпеку і патріотизм, якщо це необхідно. Звичайно, SEC багато у чому впадає у крайнощі, але це не завадить їй убити XRP і будь-який інший актив. На Волл-Стріт і у сфері фінансів практично немає верховенства закону для тих, у кого є гроші та вплив», — написав Кейзер у своєму блозі.

Криптоентузіаст зазначає: сам факт перебування XRP і ETH у полі зору регуляторних органів наштовхує на думку, що цифрові активи занадто централізовані та не здатні вижити без втрат у «беззаконному і конфліктному середовищі, де функціонує SEC».

Радник сальвадорського президента зазначив, що низка опонентів SEC наводять контрдокази: програмний код за визначенням не може бути цінним папером. Однак Макс Кейзер вважає це слабким аргументом, оскільки під час класифікації криптоактиву вагомішу роль відіграватиме його функціональність та призначення.

Нагадаємо — раніше Комісія з цінних паперів та бірж США віднесла до категорії цінних паперів криптовалюти Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Coti (COTI), Algorand (ALGO), Filecoin (FIL), Cosmos (ATOM), Sandbox (SAND), Axie infinity (AXS) і Decentraland (MANA). При цьому криптоспільнота практично не відреагувала заяву регулятора. Ба більше, низка криптовалютних платформ прийняли заяву SEC як заклик до дії та, щоб уникнути можливих претензій, провели делістинг токенів.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$57,608.27

-3.60%

ETH

$2,918.48

-1.72%

BNB

$548.00

-3.21%

XRP

$0.51

1.36%

SOL

$129.99

4.87%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше