Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Одне з найбільших хакерських угруповувань здійснило потужну кібератаку на держструктури Великої Британії та США

6:36 pm, 26 Березня, 2024

США і Великобританія викрили глобальну китайську хакерську змову, яка була спрямована проти співробітників Білого дому і Державного департаменту, а також британських парламентарів і Виборчої комісії. Вашингтон і Лондон оголосили про введення санкцій проти двох осіб і однієї компанії, пов’язаних з хакерами APT31. Про це пише The Telegraph.

Атака на наглядовий орган Великої Британії з питань виборів, була виявлена в жовтні 2022 року, але хакери вперше отримали доступ до систем Комісії ще у серпні 2021 року.

Це призвело до витоку персональних даних 40 мільйонів виборців, оскільки комісія зберігала ім'я та адресу кожного жителя Великої Британії, який був зареєстрований для голосування в період з 2014 по 2022 рік, а також імена тих, хто був зареєстрований як закордонний виборець.

Також з’ясувалося, що Пекін шпигував за групою депутатів і членів парламенту, які критикували Китай. Було зламано 43 електронні скриньки чиновників.

Олівер Дауден, віцепрем'єр-міністр, заявив у парламенті, що будь-яка ворожа кіберактивність, спрямована проти британських парламентарів, є «абсолютно неприйнятною», і сказав, що ці дві атаки продемонстрували «чітку і постійну модель поведінки, яка свідчить про ворожі наміри з боку Китаю».

Міністерство юстиції США висунуло звинувачення сімом громадянам Китаю, пов’язаним з APT 31, які, за словами відомства, «витратили близько 14 років на те, щоб переслідувати американських і закордонних критиків, бізнесменів і політичних діячів з метою сприяння економічному шпигунству і досягненню цілей зовнішньої розвідки КНР».

Нагадаємо — кібершахраї з Китаю користуються чинною в країні забороною на міжнародні додатки. Саме вона змушує багатьох користувачів завантажувати закордонні месенджери, включно з Telegram, WhatsApp і Skype, через неофіційні платформи. Своєю чергою це призводить до масштабних експлойтів та витоку персональних даних.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,219.25

-1.18%

ETH

$3,230.29

2.73%

BNB

$594.88

-1.31%

XRP

$0.52

-1.72%

SOL

$141.08

-1.52%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше