Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Російського хакера, якого шукають США, затримали в Казахстані

5:09 pm, 29 Червня, 2023

Співробітника компанії FACCT та ексголовреда журналу «Хакер» Нікіту Кисліцина затримали у Казахстані за підозрою у кіберзлочинності. За даними The Register, його екстрадиції вимагають як у США, так і на росії.

Претензії до Кисліцина пов’язані з подіями 10-річної давнини, коли він працював журналістом та незалежним дослідником. Хакера затримали ще 22 червня, але ЗМІ повідомили про це лише зараз.

У компанії FACCT зазначили, що влада Казахстану вивчає підстави для екстрадиції Кисліцина до Америки. Генеральне консульство росії в Алма-Аті попросило Казахстан утриматися від прискореної видачі Кисліцина США.

На росії Кисліцина заочно заарештовано у справі про неправомірний доступ до інформації. У 2020 році Мін'юст США звинуватив Нікіту Кисліцина у змові з метою продажу даних, викрадених його спільником з соцмережі Formspring у 2012 році.

Звинувачення проти Кисліцина висувалися у рамках розслідування американськими спецслужбами справи російського хакера Євгена Нікуліна. Його затримали у 2016 році у Празі та екстрадували до США. Американський суд засудив Нікуліна до семи років ув’язнення за звинуваченням у кіберзлочинах.

До висунення звинувачень у цій справі Кисліцину не дійшло. Він пішов на співпрацю з ФБР, надавши свідчення на російських хакерів. Вони, як стверджували американські слідчі, могли співпрацювати із російськими спецслужбами.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$71,013.20

6.74%

ETH

$3,674.99

19.32%

BNB

$597.81

4.09%

XRP

$0.54

4.89%

SOL

$184.98

8.45%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше