Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Розробник біткоїна не вважав його криптовалютою

2:37 pm, 1 Червня, 2023

Австралійський програміст, науковець і підприємець Крейг Райт, відомий криптоспільноті як «самопроголошений Сатоші Накамото», опублікував нібито давній лист творця BTC, у якому йдеться про те, що біткоїн не є криптовалютою.

Райт, який постійно повторює, що саме він анонімно створив першу у світі криптовалюту, зазначає: лист від Сатоші - це фактично лист від Райта самому собі.

«Протокол біткоїна був створений для того, щоб побудувати стабільну систему. Біткоїн не є криптовалютою. За визначенням криптовалюта є анонімною і не відстежується. Біткоїн має псевдонім і його можна відстежити, це цифрова готівка. Не вірте всьому, що бачите лише з одного боку», — затвітив псевдо-Сатоші.

Цьогоріч у лютому стало відомо про результати судового процесу, де Райт програв справу, пов’язану з нібито порушенням його авторських прав на флагманський цифровий актив. Однак підприємець продовжує наполягати, що є автором Білої книги Біткоїна, а отже — тим самим анонімним розробником під псевдонімом Сатоші Накамото.

Підприємець не гребує нагадувати про себе в медіапросторі. Нещодавно він заявив, що корпорація Apple порушує його авторські права на головний документ першої криптовалюти. Тоді в операційній системі macOS виявили PDF-файл оригінальної Білої книги Біткоїна.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$61,578.78

4.30%

ETH

$3,063.59

2.80%

BNB

$578.57

2.97%

XRP

$0.53

1.12%

SOL

$141.28

2.49%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше