Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Розробник мережі біткоїна вперше висловився про самозванця, що видавав себе за Сатоші Накамото

3:20 pm, 25 Березня, 2024

Провідний адміністратор репозиторію Bitcoin на GitHub Володимир ван дер Лаан розглядає можливість повернення до розробки флагманського криптоактиву. Причин — перемога у суді Crypto Open Patent Alliance (COPA) над Крейгом Райтом.

Ван дер Лаан схоже, був вражений заявою судді про те, що Крейг Райт не є автором Білої книги Біткоїна, не діяв під псевдонімом Сатоші Накамото, не створював систему Біткоїн, а також не є автором початкових версій програмного забезпечення Біткоїна. Ван дер Лаан вказав на той факт, що після багатьох років наклепів і переслідувань рішення правової системи було несподіваним, але позитивним. Він назвав Райта шахраєм і жахливою людиною, яка навмисно використовувала свої махінації, щоб завдати шкоди іншим.

Ван дер Лаан натякнув, що потенційно може стати більш активним у розробці біткоїна тепер, коли ця судова тяганина закінчилася. Однак він не дав жодних обіцянок через труднощі, з якими він зіткнувся в останні роки. «Тепер, коли все закінчилося, я можу знову стати більш активним у розробці біткоїна. Але нічого не обіцяю. Останні кілька років були важкими для мене, як з цієї причини, так і з інших. Але те, що все це відійшло на другий план, дуже допомагає», — написав він.

Розробник підкреслив важливість рішення суду не лише для біткоїна, але і для розробки з відкритим вихідним кодом. Він додав, що тролі авторських прав в кінцевому підсумку програють, навіть попри фінансову підтримку і спроби фальсифікації.

Зазначимо, що нідерландський розробник найбільш відомий своїм значним внеском у розробку Bitcoin Core, програмного забезпечення, яке забезпечує роботу мережі Біткоїн. Він був ключовою фігурою у спільноті розробників Bitcoin.

Нагадаємо — суд Великої Британії постановив, що австралійський вчений-комп'ютерник Крейг Райт не є псевдонімом «Сатоші Накамото», який стоїть за біткоїном, відхиливши його претензії після судового розгляду, ініційованого Crypto Open Patent Alliance.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$62,543.79

-2.11%

ETH

$3,194.32

-3.30%

BNB

$595.08

-0.52%

XRP

$0.51

-2.82%

SOL

$136.11

-4.82%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше