Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Розробник найвідомішого штучного інтелекту створить пошукову систему, яка конкуруватиме з Google

3:13 pm, 16 Лютого, 2024

Розробник ChatGPT, компанія OpenAI, створить новий вебпошуковик, який може скласти конкуренцію Google і Bing. Про це пише The Information.

Хоча OpenAI офіційно не підтвердила ці плани, їхні зусилля з розширення знань ChatGPT і можливостей вебперегляду свідчать про те, що компанія рухається до більш контекстного, діалогового підходу у питаннях пошуку. У звіті припускається, що новий інструмент може бути інтегрований безпосередньо у сам ChatGPT як преміумфункція для преміумкористувачів. Однак запуск його як окремого пошукового продукту також залишається можливим.

Використання передових технологій від OpenAI наразі узгоджується з величезними інвестиціями Microsoft у ШІ-стартап. Microsoft вже включила моделі OpenAI у Bing і Copilot. «Використовуючи сильні сторони двох компаній, пошуковий інструмент OpenAI може застосувати підхід, заснований на знаннях, який перевершить традиційні пошукові системи, зосереджені виключно на ключових словах і посиланнях», — зазначають розробники.

Наразі незрозуміло, чи інтеграція ШІ на кшталт ChatGPT дійсно відверне користувачів від пошуку Google. Microsoft вже йшла цим шляхом раніше, намагаючись обійти Google за допомогою пошукового досвіду зі штучним інтелектом, але це не дало бажаного ефекту.

Нагадаємо — OpenAI за підтримки Microsoft готується зробити справжню революцію в автоматизації складних завдань. Їхнє новітнє досягнення — розробка інтелектуальних агентів, програм, здатних не лише взаємодіяти з користувачами в інтернеті, а й повністю перебирати на себе управління пристроями.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,814.92

0.78%

ETH

$3,133.03

1.35%

BNB

$590.61

1.46%

XRP

$0.53

0.49%

SOL

$146.19

1.16%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше