Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Розробник найвідомішого штучного інтелекту вважає його небезпечним для людей

3:14 pm, 16 Лютого, 2023

Співзасновник і генеральний директор компанії OpenAI Сем Альтман вважає ChatGPT «крутою технологією», але «жахливим продуктом» — все через проблеми, які почав створювати чат-бот. Про це він заявив у подкасті Hard Fork.

«Так, ChatGPT — жахливий продукт. Він не був спроектований для людей», — наголосив Альтман.

За його словами, користувачі часто стикаються з проблемами працездатності ChatGPT. «Вони щось вводять, намагаються отримати правильні відповіді, а потім копіюють їх і кудись вставляють. Потім повертаються і намагаються інтегрувати це з результатами пошуку або іншими даними», — нарікає СЕО OpenAI.

Після запуску у листопаді 2022 року ChatGPT відразу став інтернет-феноменом. Штучний інтелект вже встиг суттєво вплинути на освітньо-наукові процеси та наймання на роботу. Алгоритм посіяв сумніви у доцільності тестувань на професійну кваліфікацію та посягнув на більшість сфер креативної індустрії. Цікаво, що чат-бот також розбирається в написанні рядків коду. Щоправда, робить це з помилками.

Сем Альтман став не останнім скептиком, який критикує ChatGPT. Співзасновник Apple Стів Возняк також висловив недовіру до штучного інтелекту. За його словами, ШІ «винятковий» та «корисний для людей», проте через нього можуть виникнути й проблеми. «Біда в тому, що ШІ приносить нам користь, але може робити жахливі помилки, не знаючи, що таке людяність», — попередив Возняк.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$66,639.64

0.20%

ETH

$3,240.05

1.62%

BNB

$605.70

0.38%

XRP

$0.55

-0.33%

SOL

$156.70

0.48%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше