Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Розробники представили унікальну камеру, що роздягає людей на фото

5:20 pm, 10 Квітня, 2024

Розробники Матіас Веф і Бенедикт Гросс представили унікальну камеру NUCA, яка використовує штучний інтелект для автоматичного роздягання будь-якої людини. За словами винахідників, NUCA «має на меті спровокувати і поставити під сумнів поточну траєкторію генеративного ШІ у відтворенні зображень тіла».

Фахівці вже назвали камеру «спекулятивним дизайнерським і мистецьким проектом». «Цей проект спонукає до важливої дискусії про потенціал штучного інтелекту, наголошуючи на згоді, алгоритмічній справедливості та соціальному впливі зображень, створених штучним інтелектом», — йдеться на сайті NUCA.

Поточний прототип NUCA — це надрукована на 3D-принтері камера з 37-міліметровим ширококутним об'єктивом. Коли камера робить знімок, вона надсилає його на сервер, який використовує класифікатор, розроблений Вефом і Гроссом, що аналізує знімок, щоб описати об'єкт: стать, вік, расу тощо.

Отриманий текст використовується для створення підказки, яка подається на генератор зображень ШІ, який разом з моделлю від Civitai використовується для створення оголеного тіла. Камера також використовує інструмент заміни обличчя з відкритим вихідним кодом «одним клацанням миші», щоб додати обличчя з фотографії до отриманого зображення, згенерованого штучним інтелектом.

Веф і Гросс розповіли, що жартівливі рекламні відео та зображення на сайті NUCA є сатирою на рекламу справжнього споживчого гаджета. NUCA — пристрій, не призначений для продажу, але він буде представлений на виставці «Uncanny» у Берліні 29 червня.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$66,992.90

0.21%

ETH

$3,124.41

1.07%

BNB

$577.42

-0.43%

XRP

$0.52

-0.63%

SOL

$173.12

2.61%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше