Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Розробники розкрили інформацію про таємні російські дрони, що атакують Україну

6:47 pm, 25 Березня, 2024

Українські військові виявили невідомий російський дрон на Куп’янському напрямку. Такий же апарат було помічено на іншому напрямку фронту. Детальніше про це розповів український військовий і зв’язківець Сергій Безкрестнов із позивним «Флеш» у своєму Telegram-каналі.

Бескрестнов поділився фотографіями та інформацією про знайдений дрон. На фото видно, що БПЛА має великий розмір та нестандартну конструкцію з двома парами крил.

Губернатор Нижегородської області Росії, Гліб Нікітін, ще 16 жовтня 2023 року повідомив про передачу подібних безпілотників російським окупаційним військам в Україні. Згідно з його повідомленням, дрон є розробкою ООО «Регіонально-промислова компанія» (РПК) з міста Нижній Новгород і здатний виконувати дистанційне мінування та вражати цілі на відстані до 20 км.

Поки що не відомо офіційної назви дрона, його технічних характеристик та особливостей застосування. Однак відомо, що компанія, яка стоїть за його розробкою, була зареєстрована у Нижньому Новгороді у 2015 році і спеціалізується на виробництві запчастин для автотранспортних засобів.

Нагадаємо — нещодавно український військовий і зв’язківець Сергій Безкрестнов також розповідав про російську систему РЕБ, що не має офіційної назви. Розробка окупантів характеризується направленою, але водночас досить широкою зоною дії. Вона не створює «куполу» для захисту, але здатна обороняти певний сектор завдяки своїй конфігурації. Бескрестнов вказав на її ефективність у боротьбі з безпілотниками.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$62,111.43

-2.79%

ETH

$3,174.58

-4.35%

BNB

$588.02

-1.79%

XRP

$0.50

-4.70%

SOL

$134.92

-6.01%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше