Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Розробники розкрили технічні характеристики дронів ретрансляторів, які використовують росіяни на полі бою

5:40 pm, 25 Квітня, 2024

Російські окупанти застосовують дрони-ретранслятори, які передають сигнали від пульта оператора БПЛА і назад, збільшуючи таким чином дальність зв’язку. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ і фахівець із радіозв'язку Сергій Бескрестнов (Флеш) у своєму Telegram-каналі вчора, 24 квітня.

За словами експерта, одна з цілей російських окупантів — здійснення польотів на 10−15 кілометрів шляхом висоти ретранслятора. Крім того, окупанти використовують ретранслятори для обходу українських засобів РЕБ.

«Друга мета гірша. Вони відправляють ретранслятори на шляху до нас і тому їхні FPV пролітають крізь РЕБ купола. Адже відстань від ретранслятора до FPV всього 1−2 кілометри», — пояснив Бескрестнов.

Військовий також показав сигнал ретранслятора на дроні, який пролетів безпосередньо над ним. Його вдалося засікти за допомогою аналізатора радіочастот.

Нагадаємо — у лютому українські фахівці виявили компоненти побутової техніки, адаптовані для військових потреб рф. Серед виявленого — мотор від французького вентилятора у російській авіабомбі, що коштує 13 євро. Раніше українці знайшли запчастини з Чехії, Канади, США та Швейцарії у Shahed-238.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,368.24

0.59%

ETH

$3,093.58

-0.77%

BNB

$582.80

-0.43%

XRP

$0.53

-0.30%

SOL

$145.37

0.42%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше