Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Розробники виявили у Windows 11 функцію, яку Microsoft не оновлювала 30 років

3:47 pm, 26 Березня, 2024

30 років тому у штаб-квартирі Microsoft у Редмонді розробник Дейв Пламмер зареєстрував тимчасовий програмний код для діалогового вікна «Форматування». Передбачалося, що надалі зовнішній вигляд і функціональність цього вікна змінять, але ніхто це досі не зробив. Наразі у Windows 11 інструмент «Форматування» виглядає так само, як і у Windows NT.

«Ми переносили мільйони рядків коду з інтерфейсу Windows 95 в NT, і форматування було лише однією з тих областей, де Windows NT настільки відрізнялася від Windows 95, що нам довелося придумати власний інтерфейс користувача, — розповів Пламмер. — Я дістав аркуш паперу і записав усі можливі варіанти форматування диска, такі як файлова система, мітка, розмір кластера, стиснення, шифрування тощо».

На основі цього технічого завдання Пламмер створив утиліту для форматування, яку додав у кодову базу Windows NT як тимчасове рішення, «поки не з’явиться елегантний інтерфейс користувача». Це поліпшення інтерфейсу користувача так і не відбулося, тому майже через 30 років тимчасове рішення Пламмера все ще використовується в Windows 11.

Обмеження на розмір тома FAT у 32 Гбайт також частково пов’язане з Пламмером. «Мені довелося ухвалювати рішення про максимально допустимий розмір резервного розміру кластера, і в підсумку для тома FAT було обрано обмеження в 32 Гбайт, — пояснив Пламмер. — Це обмеження було довільним вибором того ранку, і стало постійним побічним ефектом». За допомогою сторонніх програм можна створити том FAT розміром до 2 Тбайт, який потім нормально працюватиме у Windows.

Незважаючи на кілька поколінь змін у призначеному для користувача інтерфейсі Windows, Microsoft не чіпала діалогове вікно «Форматування» з моменту його появи в Windows NT багато років тому.

Нагадаємо — в останньому оновленні Patch Tuesday, випущеному цього місяця, було усунуто 73 вразливості в програмному забезпеченні компанії, включно з двома zero-day вразливостями, що активно експлуатуються зловмисниками, та однією по-справжньому давньою вразливістю, яка існує в Windows уже 24 роки.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,098.82

-1.22%

ETH

$3,149.22

0.69%

BNB

$590.89

-1.94%

XRP

$0.52

-0.58%

SOL

$138.01

-3.58%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше