Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Штучний інтелект самостійно створив нове пиво

5:55 pm, 14 Квітня, 2023

Відомий німецький виробник пива Beck’s розробив спеціальну лімітовану серію напою за допомогою ChatGPT і Midjourney. Алгоритми штучного інтелекту створили новий вид культового алкоголю — Beck’s Autonomous. При цьому ШІ були залучені не лише у створення рецепта, а й у розробці графічного дизайну та реклами.

Менш ніж за пів години 450 пляшок лімітованої серії Beck’s Autonomous повністю розкупили. Цікаво, що алкоголь був доступний лише для онлайн-покупки для споживачів з Німеччини, Великої Британії та Італії.

Попри те, що штучний інтелект розробив рекламу і маркетингову стратегію для просування пива, його PR-кампанією керувала людина.

Директор Beck’s з маркетингу Лора Солвей зазначила: «Ми використовуємо потужність новітніх технологій у формі штучного інтелекту, експериментуючи з тим, що можливо. Ми хочемо зрозуміти, як ми можемо сформувати майбутню концепцію пивоваріння. Поставлене завдання полягало в тому, щоб використати мільйони різних комбінацій смаків для розробки остаточного рецепта. Розробивши Beck’s Autonomous, штучний інтелект також створив індивідуальний логотип і банку для пива».

ChatGPT і Midjourney також використали для створення рекламної кампанії пива, яку розмістили в друкованих виданнях, на білбордах і у соціальних мережах.

Раніше ми розповідали про японського виробника алкогольних напоїв Brewer Sapporo Holdings, який використав ШІ для створення унікальних рецептур. За словами компанії, ШІ може створити 1 трильйон комбінацій нових смаків. Для створення нового виду алкоголю спочатку формулюється загальна концепція, а потім до неї додають правки та уточнення — яким повинен бути смак, який алкогольний напій береться за референс та що має вийти у кінцевому результаті.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$66,580.23

0.85%

ETH

$3,282.08

3.49%

BNB

$616.08

1.83%

XRP

$0.55

0.59%

SOL

$158.94

3.33%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше