Підписуйтеся на наш телеграм канал!

SMS-повідомлення можуть видати місце розташування користувача

8:34 pm, 17 Червня, 2023

Вчені зі Швейцарії та Німеччини показали, що просто отримуючи SMS-повідомлення, користувач може мимоволі розкрити своє місце розташування іншим користувачам мережі. У своїй роботі, опублікованій на сайті arXiv.org, експерти демонструють, як аналізувати час доставки SMS-повідомлень, щоб визначити, де перебуває одержувач.

SMS (Short Message Service) — це один із найпопулярніших каналів зв’язку з моменту його появи в мережах 2G. Однак вчені виявили, що отримання SMS неминуче генерує звіти про доставку, які повертаються відправнику. Ці звіти містять інформацію про час доставки, який залежить від відстані між відправником і одержувачем, а також від завантаження мережі.

Вчені провели експерименти в різних країнах, з різними операторами і пристроями, щоб показати, що зловмисник може обчислити місце розташування одержувача SMS, аналізуючи вимірювання часу доставки з типових місць прийому. Їхні результати показують, що після навчання моделі машинного навчання, відправник SMS може точно визначити кілька місць розташування одержувача. Наприклад, модель досягає до 96% точності для місць розташування в різних країнах і 86% для двох місць розташування в Бельгії.

Компоненти та етапи визначення місця розташування за SMS

Вчені зазначають, що через те, як спроєктовані стільникові мережі, складно запобігти поверненню звітів про доставку до відправника, що робить складною протидію цій прихованій атаці без фундаментальних змін в архітектурі мережі.

У своїй роботі вчені також розповідають про те, як працює їхня атака на прикладі двох типів SMS-повідомлень: звичайних і «тихих». Звичайні SMS-повідомлення видно одержувачу на екрані телефону, а «тихі» SMS-повідомлення не мають змісту і не відображаються на пристрої одержувача. Однак обидва типи повідомлень генерують звіти про доставку, які можна використовувати для аналізу часу доставки.

Науковці також пропонують кілька способів захисту від такої атаки, як-от використання зашифрованих додатків для обміну повідомленнями, блокування «тихих» SMS-повідомлень або вимкнення звітів про доставку на рівні оператора.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$62,331.62

-1.88%

ETH

$3,164.64

-3.65%

BNB

$585.91

-2.92%

XRP

$0.51

-2.14%

SOL

$134.89

-4.75%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше