Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Стало відомо, коли NASA запустить у космос власну ядерну ракету

4:34 pm, 28 Липня, 2023

NASA та американські військові планують запустити на навколоземну орбіту космічний корабель з ядерним двигуном наприкінці 2025 або на початку 2026 року. Про це стало відомо з публікації на сайті Space.

Проект, відомий як DRACO («Демонстраційна ракета для швидких місячних операцій»), має на меті випробувати в космосі термоядерний двигун. За словами вчених, потенційно революційна технологія може допомогти людству облаштуватися на Марсі та в інших далеких світах.

Космічний апарат DRACO буде розроблений і побудований компанією Lockheed Martin. «Ми віримо, що відкриємо нову еру для Сполучених Штатів і для людства», — сказав Кірк Ширман, віце-президент Lockheed Martin Lunar Exploration Campaigns.

За попередніми підрахунками, ракета відлетить на відстань від 700 до 2000 кілометрів від Землі. Демонстраційному зразку DRACO потрібно близько 300 років на те, щоб знову дістатися планети. За цей час DRACO вичерпає все ядерне паливо на своєму борту.

Наразі у NASA ведуться роботи з багатьох напрямків, пов’язаних із використанням ядерних реакторів у космосі. Також багато проектів перебувають на розгляді.

Нагадаємо — NASA все ще перебуває на ранніх стадіях підготовки до місії на Марс, основна увага агентства зосереджена на майбутніх місіях Artemis, які мають на меті повернути людей на Місяць вперше за півстоліття.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,178.21

-1.97%

ETH

$3,156.41

0.14%

BNB

$591.02

-2.25%

XRP

$0.52

-1.32%

SOL

$138.73

-4.11%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше