Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Стали відомі технічні характеристики унікального авіаносця дронів, який будують у Чорному морі

6:51 pm, 4 Березня, 2024

У Чорному морі розпочато будівництво авіаносця для дронів, здатного нести повітряні, надводні та підводні безпілотники. Корабель призначений не лише для воєнних цілей, але й для порятунку життів та наукових досліджень.

Замовником проекту є Воєнно-морські сили Португалії, а контракт на будівництво підписано з нідерландською компанією Damen Shipyards Group. Судно буде побудовано в Румунії та оснащене лабораторіями, житловими приміщеннями, палубою та ангарами для БПЛА.

Авіаносець дронів MPSS матиме довжину 107 метрів та ширину 20 метрів, з екіпажем у 48 осіб та додатковими місцями для 100 осіб спеціального персоналу. Корабель буде обладнаний для проведення океанічних досліджень, моніторингу, а також для підтримки воєнно-морських операцій.

Особливістю корабля є його модульність, що дозволяє легко адаптувати його під різні завдання, включаючи медичні місії, гіпербаричні камери або обладнання для дистанційно керованих апаратів. Це робить авіаносець дронів універсальним інструментом для різноманітних місій.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$61,750.76

-1.88%

ETH

$2,911.04

-2.32%

BNB

$587.09

-1.31%

XRP

$0.50

0.08%

SOL

$146.19

0.27%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше