Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Технологічний стартап розробив потужний антидроновий радар, який фіксує БПЛА на значних відстанях

5:17 pm, 27 Жовтня, 2023

Відомий австралійський виробник засобів протидії БПЛА DroneShield вдосконалив радар RADA RPS-82 — тепер пристрій здатен зафіксувати дрон за 50 км від місця атаки. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

У DroneShield зазначають, що радар RPS-82 гарантуватиме операторам РЕБ-системи DroneSentry покращену дальність радіолокаційного виявлення, класифікації та супроводу ворожих безпілотників.

DroneSentry — автономна стаціонарна система для боротьби з БПЛА, що об'єднує набір датчиків, радари, радіочастотні детектори RfOne, камери DroneOpt та пристрої протидії DroneShield. Система збирає дані, автоматично визначає тип загрози й вживає заходів для їх усунення. Камери DroneOpt також можуть використовувати DroneOptID, технологію комп’ютерного зору DroneShield, керовану штучним інтелектом, для виявлення, перевірки та відстеження безпілотників у режимі реального часу. Для придушення БПЛА вона також може включати «глушилки» DroneCannon.

Своєю чергою RPS-82 — це радіолокаційна станція тактичної повітряної розвідки, що працює в S-діапазоні частот.

Мобільний або стаціонарний радар може бути інтегрований у будь-яку систему і комбінований з іншими радарами або датчиками. Програмне забезпечення також дає змогу працювати у режимі On-the-Move Operation (OTM). Це означає, що радар може використовуватися під час руху транспортного засобу.

Залежно від величини об'єкта, RPS-82 виявить його на тій чи іншій відстані. Наприклад, великі цілі РЛС «бачить» на відстані до 50 км, а найменші, наприклад, дрони сімейства «нано», на відстані 3,5 км.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$66,944.82

0.05%

ETH

$3,117.18

0.59%

BNB

$577.12

-0.79%

XRP

$0.52

-0.82%

SOL

$171.53

1.70%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше