Підписуйтеся на наш телеграм канал!

У Британії криптовалютні хакери атакували соцмережі армії

10:20 am, 4 Липня, 2022

Хакери отримали доступ до облікових записів армії Великобританії у Twitter та YouTube — все для розповсюдження скаму з метою крадіжки криптовалют. Про інцидент повідомили на офіційній сторінці Міністерства оборони Британії у Твіттері.

«Нам відомо про атаку на облікові записи армії у Twitter і YouTube, наразі триває розслідування. Ми дуже серйозно ставимось до інформаційної безпеки і розв’язуємо це питання. До завершення розслідування ми не надаватимемо коментарів», — повідомили в Міноборони.

Офіційний ютюб-канал British Army хакери перейменували на Ark Invest, видаливши всі попередні відео та опублікувавши декілька дипфейк-виступів Ілона Маска та Джека Дорсі. Під відео користувачів закликали інвестувати у шахрайські криптопроекти (наразі немає коментарів від інвестиційної компанії Ark Invest з приводу цього криптоскаму).

Аккаунт армії у Твіттері постраждав менше - його не перейменували, але в описі профілю розмістили посилання на фішинговий сайт, що "роздає" безкоштовні NFT (насправді кради кошти з криптогаманця).

На момент написання новини британська армія відновила доступ до своїх облікових записів: "Просимо вибачення за тимчасове переривання нашої стрічки. Ми проведемо повне розслідування та винесемо уроки з цього інциденту", — повідомили на сторінці British Army у Твіттері.

Атака соцмереж стала одним з найбільш використовуваних інструментів шахраїв, які навіть видають себе за інші угрупування хакерів. Так нещодавно шахраї, видаючи себе за хакерів Anonymous у Ютюбі, опублікували відео-звернення до засновника токена Luna До Квона. Фейкові хакери Anonymous пообіцяли розкрити детальну інформацію про всі злочини До Квона та подбати про те, щоб він потрапив за ґрати якомога швидше.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$64,367.14

0.78%

ETH

$3,136.99

0.23%

BNB

$609.07

0.08%

XRP

$0.52

0.08%

SOL

$143.57

-1.51%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше