Підписуйтеся на наш телеграм канал!

У віртуальному метавсесвіті компанії Meta зафіксовані спроби згвалтування

9:36 am, 31 Травня, 2022

Некомерційна організація SumOfUs випустила звіт «Метовсесвіт: ще одна вигрібна яма токсичного контенту», в якій розповіла про випадок «групового згвалтування» у метавсесвіті Horizon Worlds, що належить Meta.

У звіті міститься посилання на відео, яке, за словами дослідників, показує, що сталося з аватаром жертви з її точки зору. На відео можна побачити як аватар чоловіка підходить до жінки-дослідниці дуже близько, а інший аватар стоїть поряд і спостерігає за тим, що відбувається. Потім два аватари передають один одному пляшку. На відео також чути два чоловічі голоси, які роблять непристойні коментарі.

Дослідницю «привели в окрему кімнату, де її зґвалтував користувач, який постійно просив її повернутися, щоб він міг це зробити ззаду, а користувачі за вікном могли це бачити». «Весь час інший користувач, що знаходився в кімнаті, спостерігав за цим і передавав пляшку горілки», — наголошується у звіті.

Незважаючи на те, що інцидент стався у віртуальній реальності, дослідниця відчула себе не найкращим чином. Вона зазначила, що її контролер вібрував, коли аватари чоловіків торкалися до неї - тобто, вона зазнала «фізичних відчуттів, в результаті діяльності в інтернеті». «Одна частина мого мозку думала: Що в біса відбувається?, інша — що це не справжнє тіло, а третя — що це важливе дослідження для всіх нас», — зазначила вона.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$64,625.41

0.38%

ETH

$3,165.47

0.45%

BNB

$613.58

0.79%

XRP

$0.53

-0.64%

SOL

$146.17

-2.50%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше