Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Україна випередила США в ефективності використання штучного інтелекту

5:55 pm, 1 Грудня, 2023

Сполучені Штати Америки оцінюють переваги та ризики штучного інтелекту і прагнуть запровадити нові стандарти безпеки, захистити особисті дані американців, справедливість і громадянські права, захистити споживачів і працівників, і водночас сприяти інноваціям та конкуренції. Про це в інтерв'ю Голосу Америки розповіла Енн Нюбергер, заступниця радника з національної безпеки США з питань кібертехнологій та нових технологій, інформує «Дзеркало тижня».

«Штучний інтелект є стратегічною технологією, яка може нести у собі як перспективи, так і ризики. Сполучені Штати прагнуть скористатися з цих перспектив, одночасно взявши під контроль ризики ШІ, і працюють з компаніями всередині країни, а також з урядами та організаціями на міжнародному рівні для реалізації цього завдання», — наголосила чиновниця.

США воліють зробити застосування ШІ, а відтак — і необхідність управління цими технологіями значно ширшими, у тому числі для виявлення булінгу в інтернеті, мови ненависті й залякувань.

Як приклад посадовиця навела позитивний досвід України у сфері цифровізації на рівні держави, зокрема в умовах повномасштабної війни з росією.

«Коли ви дивитесь на Україну в контексті вторгнення росії, вони змогли швидко перевести свій уряд в режим онлайн, спираючись на уроки Естонії, щоб долучити українців, багато з яких перебувають у Польщі та Угорщині, комунікувати з урядом. І насправді Агентство США з міжнародного розвитку надзвичайно пишається цим українським проектом і використовує його як модель для інших країн світу», — зазначила Нюбергер.

Раніше ми розповідали про те, що штучний інтелект зміг ідентифікувати понад 230 тисяч росіян, які беруть участь у військовій агресії проти України. Нейромережа Clearview від початку створення допомагає українським спецслужбам, а предаставники техностартапу зацікавлені у відкритті представництва на території нашої держави.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$62,896.85

-1.35%

ETH

$3,170.94

-4.58%

BNB

$590.90

-2.30%

XRP

$0.51

-1.25%

SOL

$135.14

-5.12%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше