Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Українські інженери розробили непомітний для ворогів безпілотник

5:25 pm, 2 Травня, 2023

Інженерам з Харкова вдалось розробити унікальний український безпілотник, непомітний для ворогів. Новий пристрій назвали «SIRKO» («Сірко»), його вже готові закупити у Міністерстві оборони, також є замовлення і від волонтерів.

БПЛА «SIRKO» створений для здійснення розвідки на передовій. За даними журналістів, наразі безпілотник проходить останні випробування. Щодо його назви, її БПЛА дали на честь українського отамана Сірка.

Над розробкою «SIRKO» харківські інженери працювали рік. За їх словами, це — перший серійний український розвідувальний дрон. «По характеристиках він перевищує і кращий, ніж „Мавік-3“, „Мавік-про“ і аналоги. І безумовно для України ця техніка, цей дрон необхідний, у кількості десятків тисяч», — розповів координатор проекту Юрій Калгушкін.

«SIRKO» здатен подолати відстань у 25 кілометрів та перебувати у небі півтори години. Усе, що бачить, БПЛА передає оператору в онлайн-режимі. Також він стійкий до засобів радіоелектронної боротьби.

«Ми вважаємо, що Україна загалом і в тому числі за допомогою нашого літачка, так само як і отаман Сірко, не програє жодної битви», — переконаний голова наглядової ради ТОВ «Науково-виробнича компанія Skyassist» Ігор Криничко.

Нагадаємо — розробники з Кривого Рогу створили дрон-камікадзе Cobra, що може долетіти до Москви. За словами керівника групи інженерів Віталія Бризгалова, у такий спосіб українці зможуть «привітати росіян з 9 травня». Наразі розробники дрона-камікадзе ведуть переговори про можливість проведення фінальних випробувань — необхідна окрема територія. За словами Бризгалова, навіть якщо Cobra не зможе дістатися до Москви, то він однаково відверне на себе російську систему ППО, що підвищить шанси інших безпілотників.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$64,027.77

2.66%

ETH

$3,062.82

1.94%

BNB

$559.01

2.63%

XRP

$0.51

4.63%

SOL

$143.79

3.49%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше