Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Українські розробники створили далекобійну ракету, що може долетіти до Москви

5:23 pm, 12 Вересня, 2023

Україна розробила власну далекобійну ракету, що теоретично може дістати до російських Рязані, Курська і навіть Москви. Про це пише BBC з посиланням на інсайдерські джерела медіа.

«Успішне застосування нашої далекобійної зброї: ціль уражена за 700 кілометрів», — заявив 31 серпня президент України Володимир Зеленський. Але про що конкретно говорив глава держави досі не відомо. Тож про новітню українську розробку поки лише ходять чутки, а експерти роблять припущення.

Цікаво, що у той же день секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов опублікував у своїх соцмережах відео запуску ракети. Це ж відео оприлюднив провідний розробник ракетного озброєння в Україні - конструкторське бюро «Луч».

«Ракетна програма Президента України в дії. Випробування успішні, застосування ефективне», — написав секретар РНБО.

В інтерв'ю для BBC керівництво «Укроборонпрому» заявило, що на відеозаписі Данілова саме і показана та «далекобійна зброя на 700 км», про яку говорив Зеленський. Це українська ракета, яка вже була застосована у бойових умовах.

Більш детально говорити про неї й навіть повідомити її назву джерело категорично відмовилось. Співрозмовник з «Укроборнпрому» не спростував, але і не підтвердив, що це міг бути модернізований варіант «Нептуна».

Зазначимо, що класичний «Нептун» розробили у 2018 році, швидкість польоту ракети становить 900 км/год, а дальність — близько 300 км. Перші зразки «Нептуна» передали Військово-морським силам України 15 березня 2021 року.

Модифікована ракета «Нептун» запускається з тієї ж пускової установки, що і протикорабельний варіант. Вона має дальність дії близько 400 км і несе близько 350 кг корисного навантаження.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,765.24

0.03%

ETH

$3,131.43

0.52%

BNB

$589.10

0.46%

XRP

$0.53

-0.26%

SOL

$145.05

-0.68%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше