Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Українські розробники створили захисний плащ-невидимку для ЗСУ, що приховує від російських тепловізорів та БПЛА

5:05 pm, 4 Жовтня, 2023

Українські фахівці створили суперзахист від російських тепловізорів та дронів з тепловізійними камерами для захисників України. Про це у своєму телеграм-каналі розповів Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Плащ блокує випромінювання тепла та робить бійців непомітними для ворога.

Розробка, зазначає Федоров, компактна та легка — важить до 2,5 кг. Плащ має високу захищеність від дощу та мокрого снігу. Також він не горить і захищає від високих температур. На відео — готовий зразок, який пройшов успішні випробування в польових умовах.

«Плащ-невидимка — це лише одна з розробок, яка допоможе рятувати життя наших військових на фронті. Потрібно ще більше. Якщо ви працюєте над проєктами в оборонній сфері — подавайте їх через платформу Brave1», — зазначив очільник Мінцифри.

Нагадаємо — раніше Михайло Федоров повідомив про передачу ЗСУ нової партії безпілотників. Як стало відомо з Telegram-каналу Федорова, військові отримали понад 1700 БПЛА від Армії дронів. Серед них — дрони українського виробництва та іноземні безпілотники, які стоять на озброєнні країн НАТО. Ударні «Вампіри», FPV-дрони «Фенікс», швидкісні «Пінгвіни», Avenger, а також Mavic і Matrice.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,517.07

1.60%

ETH

$3,173.95

-0.61%

BNB

$593.26

-0.30%

XRP

$0.52

1.87%

SOL

$135.68

-0.32%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше