Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Уряд США стежить за кожним iPhone

2:45 pm, 9 Грудня, 2023

Уряди різних країн стежать за користувачами смартфонів, моніторячи push-повідомлення, які проходять через сервери Google та Apple. Про це пише технологічний портал Macrumors, посилаючись на розслідування сенатора США.

Журналісти зазначають: у листі до Міністерства юстиції сенатор Рон Вайден заявив, що іноземні чиновники вимагають від технологічних гігантів дані для відстеження смартфонів. За словами джерела, трафік, який проходить через push-повідомлення, дає змогу уряду зрозуміти, як користувачі використовують певні додатки.

Сенатор Вайден пояснив, як це працює:

«Push-повідомлення не надсилаються безпосередньо від постачальника додатка на смартфони користувачів. Замість цього вони проходять через своєрідне цифрове поштове відділення, кероване постачальником операційної системи телефону.

Для iPhone ця послуга надається службою push-повідомлень Apple; для Android — Google Firebase Cloud Messaging. Ці сервіси забезпечують своєчасне й ефективне доставляння повідомлень, а проте, це також означає, що Apple і Google лише посередники у процесі передач даних.

Як і у випадку з усією іншою інформацією, яку ці компанії зберігають для своїх користувачів або про них, оскільки Apple і Google доставляють дані push-повідомлень, уряди можуть таємно змусити їх поділитися даними".

Чиновник розповів, що відправив запит про підтвердження інформації в Apple і Google. Обидві корпорації відповіли, що дані «обмежені від публічного розголошення» урядом США.

Нагадаємо — восени технологічні експерти виявили пристрій для iPhone, що стежить за користувачами. HDMI-адаптер для смартфона від Apple зовні дуже схожий на оригінальний продукт техногіганта. Однак під час підключення пристрою користувачеві пропонується просканувати QR-код, який скеровує на рекламний сайт.

Підозрілий ресурс просить власника смартфона завантажити застосунок, який вимагає доступ до геоданих, фотографій, відео та встановлює відстежувальні файли cookie. Застосунок також інформує користувача про те, що всі його дані надсилаються у Китай.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,782.93

1.24%

ETH

$3,309.22

5.98%

BNB

$601.88

1.06%

XRP

$0.52

1.13%

SOL

$142.58

4.41%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше