Підписуйтеся на наш телеграм канал!

В Україні видали першу книгу, створену штучним інтелектом

7:22 pm, 8 Березня, 2023

Представники видавництва «Ранок», що вже 26 років випускає книжки для всіх вікових категорій, повідомили про вихід першої книги від штучного інтелекту. Видання «Хочу на Марс» повністю написане та проілюстроване штучним інтелектом. Детальніше про унікальну книгу розповів директор «Ранку» Віктор Круглов.

«Книга „Хочу на Марс“, автор якої ШІ, настільки різноманітна та цікава, що здивувала навіть нашу команду. Вважаю, що це історичний момент для нашої галузі, і ми дуже зацікавлені у подальших дослідженнях та розвитку штучного інтелекту у застосунках для освіти та розвитку наших дітей», — поділився Круглов на своїй сторінці у Facebook.

«Хочу на Марс» розповідає про колонізацію людьми Марсу. Редактори книги формулювали запитання для штучного інтелекту від імені дитини, щоб мова твору була зрозуміла для найменших читачів.

«Для книги-експерименту ми обрали фантастичну тематику (ще не так давно сам ШІ був фантастикою) — колонізацію людьми Марсу. Ми уявили героя — дитину у віці 5−6 років. Попереду — велике майбутнє, та вже зараз глибини космосу надихають героя на пошуки нових місць для життя людей», — розповів директор «Ранку».

Наразі книга надрукована обмеженим тиражем, згідно з інформацією на сайті видавництва, доступна для покупки вона стане з 14 березня. «Хочу на Марс» містить 24 сторінки та призначена для дітей віком 5−8 років.

«Цікаво, як бібліотекарі будуть заповнювати інформацію про автора? Що говорить законодавство про авторське право? І взагалі, яке майбутнє у людства?», — ці запитання Віктора Круглова наразі залишаються без відповіді.

Нагадаємо, що на початку лютого книгу, зображення для якої створив штучний інтелект, презентували представники «Видавництва Старого Лева». Зображення для книги Марини Пономаренко «Книжка любові і люті» створили за допомогою нейромережі Midjourney.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$64,148.65

1.64%

ETH

$3,132.20

0.98%

BNB

$601.29

-0.71%

XRP

$0.52

1.38%

SOL

$142.83

-0.21%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше