Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Вчені NASA за допомогою 3D принтера сконструюють Місяці будинок, де зможе жити кожен охочий

5:09 pm, 5 Жовтня, 2023

NASA уклала контракт з американською будівельною компанією ICON на розробку проекту з будівництва першого житлового будинку на Місяці. Американська комічна агенція планує звести будинок для звичайних людей, де можна буде винаймати квартиру. Перша будівля на Місяці має з’явитися вже до 2040 року, інформує Daily Mail.

Будинок призначений не лише для проживання в ньому астронавтів. У місячному житлі зможуть винайняти квартиру або кімнату звичайні люди. Це стосується тих, хто зможе заплатити за політ на Місяць і назад, а також за проживання на супутнику Землі. Наразі у NASA не повідомили, скільки коштуватиме космічне проживання.

Відомо, що стіни будинку на Місяці зможуть захистити жителів від екстремальних температур навколишнього середовища, шкідливого випромінювання, а також від ударів метеоритів.

Згідно з планом NASA, на Місяць потрібно доставити гігантський 3D-принтер, який буде використовувати для друку будівлі бетон, створений з місячних каменів і пилу. Принтер буде створювати шар за шаром стіни, підлогу і дах окремо, а потім все з'єднають разом. Що стосується дверей, вікон і меблів для будинку, у NASA ведуть переговори для створення предметів інтер'єру з різними університетами та приватними компаніями зі США.

Для того, щоб доставити величезний 3D-принтер на Місяць, спочатку потрібно побудувати посадковий (він же буде і стартовим) майданчик для космічних ракет. Цей майданчик має розташовуватися далеко від першого будинку, біля якого, як планується, побудують й інші подібні житла.

У компанії ICON вважають, що люди зможуть жити в такому будинку тривалий час, і можливо, навіть захочуть залишитися на супутнику Землі назавжди.

Перше тестове будівництво місячного будинку відбудеться на Землі в Центрі космічних польотів NASA імені Маршалла в лютому 2024 року. У спеціальному приміщенні буде розміщено 3D-принтер, який вестиме будівництво в умовах вакууму і сильного випромінювання.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$70,991.86

6.25%

ETH

$3,666.31

18.70%

BNB

$621.90

8.07%

XRP

$0.54

5.12%

SOL

$180.63

1.71%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше