Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Вчені NASA запустять 4G-зв'язок на Місяць, завдяки співпраці з розробниками Nokia

3:12 pm, 26 Квітня, 2024

Фахівці NASA і Nokia об'єдналися, щоб провести 4G-зв'язок на Місяць. Про цю розробку було відомо ще у 2023 році, втім, лише зараз з’явились свіжі деталі.

Дві організації побудують на Місяці мережу 4G, яка допоможе прокласти шлях до постійного заселення інших планет. SpaceX запустить спусковий апарат, який доставить технологію на південний полюс Місяця пізніше цього року. Він буде оснащений простою мережею 4G, якою можна буде дистанційно керувати з Землі. Якщо все піде за планом, це допоможе блукаючому апарату передати перші докази великих запасів місячного льоду.

Nokia Bell Labs будує систему 4G, використовуючи легкодоступні комерційні компоненти. Вона буде розміщена в місячному апараті, побудованому компанією Intuitive Machines. Як тільки апарат досягне місця призначення, мережа з'єднає його з двома невеликими роумінговими апаратами, які шукатимуть лід на південному полюсі Місяця.

У нещодавньому інтерв'ю CNN Волт Енгелунд, заступник помічника адміністратора з програм Управління космічних технологій NASA, пояснив, що «можливість зв’язку на Місяці є критично важливою для „Артеміди“ — такою ж важливою, як і будь-який інший елемент місії, такий як живлення, вода для пиття і повітря для дихання».

Відправляючи на Місяць систему 4G від NASA та Nokia, Intuitive Machines допоможе закласти основу для постійних місячних поселень програми «Артеміда».

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,778.94

0.16%

ETH

$3,119.71

-0.36%

BNB

$589.25

0.62%

XRP

$0.53

0.85%

SOL

$152.62

4.52%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше