Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Вчені розробили робота у вигляді кулі, що може літати

5:05 pm, 19 Липня, 2023

Аризонська компанія Revolute Robotics (США) представила оригінальний проект Hybrid Mobility Robot (HMR) — роботизований механізм є дроном, встановленим у сферичний каркас. Конструкція може котитися землею або підніматися в повітря, щоб долати перешкоди.

Сферичний каркас HMR може незначно деформуватися, завдяки чому при приземленні він виконує функцію амортизатора, а при пересуванні по землі оберігає електронні компоненти від струсу та вібрацій. У режимі польоту каркас також виступає захистом для гвинтів, що підвищує безпеку конструкції при роботі в безпосередній близькості від людей.

Робота запрограмовано на автономний режим роботи. Базовим способом пересування для HMR є економніша наземна їзда, але для подолання великих перешкод і крутих ухилів робот піднімається в повітря, хоча в режимі польоту розхід акумулятора швидший у 5 разів.

Автори проекту пропонують багато варіантів застосування оригінальної конструкції. HMR може виступати в ролі робота для інспекції труб — він з легкістю піднімається вертикальними ділянками, що недоступно для колісних машин. Ще одним варіантом є інспекція шахт у гірничодобувній промисловості. HMR також є корисним у військовій сфері: кілька таких роботів зможуть надати різні варіанти огляду цілі. Для запуску масштабного виробництва роботів вже запустили краудфандингову кампанію.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,013.70

-1.76%

ETH

$3,136.12

0.15%

BNB

$588.59

-2.11%

XRP

$0.52

-1.15%

SOL

$137.04

-3.97%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше