Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Вчені зі Швеції випадково вистрелили ракетою по іншій країні

8:10 am, 1 Травня, 2023

Шведський космічний центр запустив із космодрому Esrange експериментальну ракету. Метою запуску було дослідження мікрогравітації на її борту. Старт пройшов успішно, ракета досягла розрахункової висоти в 250 кілометрів. Другим етапом польоту мало стати повернення її у відправну точку. Але щось пішло не так і ракета приземлилася в зовсім іншому місці - а саме, в сусідній країні.

Простіше кажучи, ракета впала в Норвегії. Ця подія викликала справжній галас в місцевих медіа, хоча між цими двома скандинавськими країнами давно встановилися мир і добросусідські відносини. Ракета відхилилася на 40 кілометрів на північний захід від розрахункової траєкторії і впала в північному районі Норвегії під назвою Мальсельв.

Норвезька влада надала космічному центру необхідну підтримку, але вказала на те, що з боку Швеції не надходило офіційних повідомлень про можливість падіння шведської ракети на їхній території. Шведи погодили зі своїми сусідами виліт гелікоптера, на якому уламки ракети та її корисного навантаження доставили назад до Esrange для вивчення.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$69,878.23

-0.95%

ETH

$3,539.85

-1.19%

BNB

$611.18

4.02%

XRP

$0.62

-0.64%

SOL

$184.91

-0.95%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше