Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Власників криптовалют в Україні можуть частково звільнити від податків

3:42 pm, 15 Червня, 2023

Громадська спілка «Віртуальні активи України» («ВАУ») спільно з міжфракційним об'єднанням депутатів Blockchain4Ukraine підготувала дві пропозиції до законопроекту про оподаткування криптовалютних операцій в Україні.

Зокрема, організації спільно виступили за звільнення фізичних та юридичних осіб від сплати податків з доходу від криптовалют, що перебувають на їхніх рахунках понад рік. За словами громадських діячів, такий підхід широко застосовується у Німеччині для всіх категорій населення. Також схожий досвід мають і США — для платників податків зі ставками 10−12%.

Після остаточної легалізації криптоактивів в Україні ВАУ та Blockchain4Ukraine наполягають на створенні перехідного періоду на термін до двох років. За задумом, податкова ставка від на цей час не повинна перевищувати 5% протягом першого року і 10% протягом другого року. За словами представників організацій, це дасть змогу стимулювати вихід криптовалютного ринку з тіні, забезпечить прихід в Україну світових гравців і приверне інвестиції у післявоєнне відновлення економіки.

«Ми виступаємо за модель регулювання галузі, яка відповідатиме обов’язковим вимогам ЄС, але водночас буде максимально сприятливою для розвитку бізнесу з огляду на перехідний період», — зазначив голова Blockchain4Ukraine і наглядової ради «ВАУ» Олексій Жмеренецький.

Нагадаємо — вчора, 14 червня, стало відомо, що Україна може легалізувати криптовалюту вже восени, ввівши податок у розмірі 18% з інвестиційного прибутку та військовий збір у розмірі 1.5%. Якщо Верховна Рада його схвалить, законопроект набуде чинності вже у 2024 році. У документі прописано, що регулятором ринку криптовалют в Україні буде Національний банк України (НБУ) та Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$59,364.10

3.03%

ETH

$2,985.36

2.28%

BNB

$562.41

2.59%

XRP

$0.52

2.62%

SOL

$138.46

6.56%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше