Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Японські розробники успішно випробували інноваційну зброю нового покоління

4:42 pm, 18 Жовтня, 2023

Агентство з технологій придбання та логістики Японії оголосило про успішне випробування електромагнітної рейкової гармати з морської платформи. Про це інформує The War Zone.

Японія заявляє, що випробування рейлгана стало важливим проривом для технології, оскільки країна планує використовувати зброю як на морі, так і на суші.

Інформація про те, за яких умов пройшли випробування, залишається закритою. Однак раніше публічно стало відомо, що інноваційна зброя здатна стріляти 40-мм сталевими снарядами вагою 320 грамів. Для пострілу зброя використовує не хімічне детонування пороху, а електромагніти. Швидкість пострілу становить 2230 м/c або 7962 км/год з потужністю 5 млн джоулів енергії.

У майбутньому рейлган можуть встановлювати на есмінці класу Atago, оскільки корабель має вдосконалені можливості для генерації енергії, яка необхідна для роботи рейлгана. Ймовірно також і те, що розробка зможе потрапити на японські багатоцільові кораблі протиракетної оборони.

Японські конструктори відзначають: швидкість снарядів з рейлгана настільки висока, що, ймовірно, вони перехоплюватимуть різні цілі, включно з гіперзвуковими ракетами. Також існує припущення, що до вдосконалення японської розробки у майбутньому приєднаються США.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$61,460.43

-1.76%

ETH

$2,992.27

-0.89%

BNB

$589.28

1.74%

XRP

$0.52

-0.42%

SOL

$143.60

-3.43%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше