Підписуйтеся на наш телеграм канал!

За допомогою гри Age of Empires вчені моделюють війни мурах

3:53 pm, 9 Жовтня, 2023

Австралія використовує можливості комп’ютерної гри Age of Empires для боротьби з інвазивними видами мурах. Звучить кумедно, проте все серйозно: дослідники з національної наукової агенції Австралії CSIRO та Університету Західної Австралії використали цю гру для моделювання мурашиних війн, що допоможе місцевим видам мурах боротися з їхніми інвазивними побратимами.

Країна стикається з проблемами, пов’язаними з більш ніж 50 видами інвазивних мурашок, що завдають шкоди екосистемам і сільському господарству. За своїми масштабами і смертністю мурашині війни схожі з людськими, що робить їх ідеальною моделлю для вивчення.

Дослідники створили в грі армії та поля бою різних розмірів і форм і спостерігали за їхніми битвами, щоб скласти карту результатів. Використовуючи математичні моделі, створені на основі цих симуляторів, дослідники отримали уявлення про те, як мурахи різної чисельності та сили поводяться на різних ділянках місцевості. Отримані результати можуть бути використані для розробки стратегій управління середовищем проживання, таких як відновлення підліску.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$57,462.52

-6.33%

ETH

$2,901.18

-4.03%

BNB

$550.80

-2.91%

XRP

$0.50

-0.50%

SOL

$123.23

-4.87%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше