Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Журналісти взяли анонімне інтерв'ю у пацієнта кліники, що лікує від криптозалежності

12:59 pm, 7 Травня, 2022

Недавнє інтерв'ю пацієнта, що перебуває в реабілітаційному центрі в Таїланді з приводу своєї криптозалежності, підтверджує здогади про те, що ця хвороба може стати проблемою для багатьох у всьому світі, оскільки криптовалюта стає все більш і більш популярною.

Багато хто погоджується з тим, що криптозалежність, хоча про неї не часто говорять, схожа на залежність від азартних ігор.

Coindesk цитує доктора Тео де Вріса, керівника Diamond Rehab в Таїланді, який лікує пацієнтів від криптозалежності. Де Вріс помітив, що криптозалежність зазвичай поєднується з чимось ще, і багато пацієнтів кажуть йому, що вони залежні або від алкоголю, або від наркотиків на додаток до бажання трейдити. Він каже, що його клініка лікує криптозалежність так само, як і азартні ігри, зазначаючи, що останні мають «найвищий рівень самогубств серед усіх залежностей».

Журналісти також взяли анонімне інтерв'ю в одного з пацієнтів. Пацієнт — 38-річний чоловік із двома дітьми та власник маркетингової компанії. Він розповів, що вперше захопився криптографією у 2016 році, коли почув про Ethereum.

Його залежність неухильно зростала з кожним днем, досягнувши найвищої точки у пошуках «наступної нової перлини», яка могла б принести суттєвий прибуток. Чоловік був повністю охоплений бажанням знайти свою ідею що дасть тисячу «іксів» і почав брати кредити для підтримки своїх інвестицій, у тому числі позичав у друзів та сім'ї.

Зрештою, пацієнт почав вигадувати нісенітниці і брехати, щоб отримати кредит і вкласти гроші в криптовалюту. До потрапляння до клініки свій час він витрачав на постійну перевірку цін на крипту та перегляд Youtube-роликів у пошуку нової ідеї.

Подруга пацієнта зрештою переконала його звернутися за допомогою до фахівців, що призвело до переїзду до реабілітаційного центру.

Варто відзначити, що в подібних лікарських установ вже досить немало — нещодавно ми писали про аналогічну клініку у Швейцарії. Тиждень лікування там коштує $ 90,000.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$70,891.70

2.01%

ETH

$3,581.32

2.30%

BNB

$586.83

-0.03%

XRP

$0.63

2.19%

SOL

$189.91

2.77%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше