Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Британські інженери створили та успішно випробували найбільший у світі квадрокоптер з картону та пінопласту

4:41 pm, 25 Жовтня, 2023

Інженери Манчестерського університету сконструювали та випробували найбільший у світі квадрокоптер Giant Foamboard Quadcopter (GFQ). Про це повідомляється у пресрелізі на сайті ВНЗ.

Як зазначає команда науковців, вони хотіли продемонструвати, що дрони не обов’язково створювати з дорогих матеріалів, і навіть величезні безпілотники можна зібрати буквально з підручних засобів. Саме тому конструктори обрали для БПЛА пінопласт і матеріал, схожий за характеристиками на картон. На відміну від вуглецевого волокна, листові матеріали низької щільності легко піддаються вторинному перероблюванню або навіть компостуванню.

Квадрокоптер виготовлено з листів пінопласту завтовшки 5 мм, що має пінопластову серцевину і паперову оболонку. Листи були вирізані лазером і склеєні вручну у 3D-конструкцію за допомогою термоклею.

Дрон має розміри 6,4 м від кута до кута і важить 24,5 кг, що на 0,5 кг менше за граничну вагу, встановлену Управлінням цивільної авіації, Великої Британії, а отже — його можна запускати в небо.

GFQ запускається чотирма електродвигунами, що працюють від 50-вольтової акумуляторної батареї. Квадрокоптер також має бортову систему управління польотом і може летіти автономно. Усі чотири важелі являють собою низку порожнистих коробчастих конструкцій і можуть бути легко зняті для транспортування.

Хоча цей дрон був розроблений виключно для перевірки концепції, майбутні версії такого типу квадрокоптерів можуть бути призначені для перевезення великих корисних вантажів на короткі відстані або ж використовуватися як дрон-носій маленьких БПЛА в експериментах зі стикування у повітрі.

Нагадаємо — для атаки на курський аеродром російських вбивць Україна могла використати австралійські БПЛА з картону фірми SYPAQ. У ніч на 27 серпня було уражено чотири літаки Су-30 і один МіГ-29. Знищено також два «Панцири» і радари комплексу С-300.

Картонні дрони відправили в Україну для застосування в гуманітарних цілях, зокрема для доставляння медикаментів, харчів і води. Однак посол України в Австралії Василь Мірошниченко повідомив, що українські військові наразі застосовують такі БПЛА для виконання різних завдань, зокрема «смертоносних».

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$64,306.91

1.31%

ETH

$3,151.06

1.14%

BNB

$593.48

0.82%

XRP

$0.53

-0.43%

SOL

$146.77

0.38%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше