Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Чанпен Чжао може сісти за ґрати на три роки

9:54 am, 24 Квітня, 2024

Reuters інформує: ексглава та засновник найбільшої криптовалютної біржі Binance Чанпен Чжао повинен відсидіти 36 місяців у в’язниці після того, як він визнав себе винним у порушенні законів про боротьбу з відмиванням грошей. Про це заявили американські прокурори у судовому клопотанні у вівторок, 23 квітня.

Очікується, що Чжао буде засуджений 30 квітня в Сіетлі. Нагадаємо, що він пішов у відставку з посади керівника Binance у листопаді минулого року, коли він і біржа визнала власну незаконну діяльність і погодилася виплатити штраф у розмірі 4,32 мільярда доларів.

«З огляду на масштаби навмисного порушення Чжао законодавства США та його наслідки, вирок у вигляді позбавлення волі строком на 36 місяців є виправданим», — заявили американські прокурори в окружному суді західного округу Вашингтона.

Федеральні правила винесення вироків передбачають максимальне покарання у вигляді 18 місяців ув’язнення для Чжао, який погодився не подавати апеляцію на будь-яке продовження терміну ув’язнення до цього терміну. Він перебуває на свободі в США, внісши заставу у розмірі 175 мільйонів доларів.

Влада США заявила, що Binance не повідомила про понад 100 000 підозрілих транзакцій з визначеними терористичними групами, включаючи ХАМАС, Аль-Каїду та Ісламську державу Іраку та Сирії, або ІДІЛ.
Прокурори заявили, що платформа Binance також підтримувала продаж матеріалів із зображенням сексуального насильства над дітьми й була одержувачем значної частини коштів, отриманих від програм-вимагачів.

Раніше Чжао погодився виплатити 50 мільйонів доларів і припинити діяльність у Binance, яку він заснував у 2017 році.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,667.35

2.05%

ETH

$3,114.44

0.52%

BNB

$586.08

0.48%

XRP

$0.53

-0.09%

SOL

$146.61

2.74%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше